Feest voor mijn overleden opa

Als het om feesten gaat, hebben wij eigenlijk wel een paar tradities intussen. Zo is er niet alleen het jaarlijkse diner voor de verjaardag van Barts nonkel (vorige week zondag), maar ook de familiebrunch van de kant van mijn ma. Vorig jaar hebben we die gemist omdat er een ander feest was, dit jaar zaten we opnieuw in een zaaltje in Lovendegem met iets van een 50 volwassen en 12 kinderen (of zoiets).

Het begint steevast met een jaarmis voor mijn grootvader, en dus noemen we het nog steeds opa’s feest. Tsja…

Enfin, het was best wel in orde, maar het is een enorm gedoe: iedereen heeft taken, van afwassen tot afruimen tot aperitiefhapjes maken, tafels aanslepen… Jammer eigenlijk, want zo heb ik nauwelijks met iemand gepraat omdat ik teveel bezig was. Volgend jaar misschien een traiteur of zo?

Enfin, de kinderen hebben zich alvast schitterend geamuseerd. Bij deze een paar fotootjes, aanklikbaar voor een grotere versie (twee keer klikken voor een echt deftige versie).

Met die laatste foto hebben een nonkel en ik nogal serieus staan lachen: het was net alsof ze bij de verkiezingen aan een stembureau zaten…

Eén antwoord op “Feest voor mijn overleden opa”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *