Tekeningen

Om het voor mezelf wat plezanter te maken, maar ook omdat ze op die manier tonen of ze hun tekst begrepen hebben, heb ik mijn vijfdes een stukje doen tekenen.

Het gaat over het paard van Troje, en hoe de priester Laocoön, als hij durft twijfelen aan de goede bedoelingen van de Grieken met dat paard, verscheurd wordt door twee enorme zeeslangen. De tekst van Vergilius gaat als volgt:

Ecce autem gemini a Tenedo tranquilla per alta

(horresco referens) immensis orbibus angues

incumbunt pelago pariterque ad litora tendunt;

pectora quorum inter fluctus arrecta iubaeque

sanguineae superant undas; pars cetera pontum

pone legit, sinuatque immensa volumine terga.

Fit sonitus spumante salo; iamque arva tenebant,

ardentesque oculos suffecti sanguine et igni,

sibila lambebant linguis vibrantibus ora.

Mijn eigen vertaling: “En kijk, daar kwamen echter uit de richting van Tenedos over de kalme zee (ik krijg nog koude rillingen bij de gedachte alleen al) twee slangen in enorme kronkels. Ze stortten zich in de zee, en trokken zij aan zij naar de kust. Hun tussen de golven opgerichte borst en hun bloedrode kammen staken boven het zeeoppervlak uit; de rest van hun lijf streek achteraan over de zee, en deed hun enorme ruggen kronkelen in een bocht; je kon het geluid horen in het schuimen van de zee. En reeds bereikten ze de kust, en hun brandende ogen waren doorlopen met bloed en vuur. Ze likten met hun trillende tongen hun sissende muilen.”

Opdracht: teken minstens één beest. Ik wilde dus zien: een kam, een uit het water opgerichte borst, rode vlammende ogen, een tong, en een lijf dat achteraan kronkelde over het wateroppervlak.

Juist ja. Ik heb me een breuk gelachen met sommige van de amechtige meelwormen die ik gekregen heb, maar dat maakte niet uit voor hun punten: het is per slot van rekening Latijn, en geen tekenles.

Ik laat u dus getuige zijn. Sommige zijn dus beter gelukt dan andere, medunkt.

1.Slang01

2.Slang02

3.Slang03

4.Slang04

5.Slang05

6.Slang06

7.Slang07

8.Slang08

9.Slang09

10.Slang10

11.Slang11

12.Slang12

13.Slang13

14.Slang14

15.Slang15

16.Slang16

17.Slang17

18.Slang18

19.Slang19

20.Slang20

21.Slang21

22. Mijn versie, zoals ik die aan bord zetSlang22

4 Antwoorden op “Tekeningen”

  1. Hihi, wel grappig. En goed gevonden! Dat heeft meneer Lateur bij ons vroeger nooit gevraagd:-)

  2. het gaat idd van meelworm naar draak met al de tussenschakels. Sommige zou je zelfs gaan overwegen om een knuffel te geven.
    Too funny! Gelukkig had ik vroeger zo geen creatieve leerkrachten, anders had ik er 3 pgs uitleg bij moeten geven vrees ik. Mijn tekentalent beperkt zich tot het strikte minimum, dus ik mag eigenlijk helemaal niet lachen met deze schitterende creaties. Maar stiekem toch wel gedaan.

  3. Wat mij betreft: 4 wint, 2 is tweede, en 13 is derde met 11 als goede poging tot artistiek-zijn. Er zitten inderdaad een paar meelwormen tussen. ^^ Maar we kunnen niet allemaal goed monsters tekenen.*grijns* Ikke wel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *