Stoelendroom

Dat we gaan verbouwen, dat kon je hier al een tijdje lezen, vermoed ik, met alle perikelen vandien.

Maar dat belet me niet om te dromen: ik zie in gedachten toch al het een en het ander voor me, en ik ben er zeker van dat onze aannemer mits een goede briefing met zeer valabele voorstellen zal afkomen. Een keuken ontwerpen en zetten, het is een stiel als een ander.

De stoelen, dat is nog een ander paar mouwen. Welke stoelen gaan we zetten in de keuken? Want aangezien het een open keuken is, moeten ze wel bij de rest passen. En wil ik er ook meteen echt mooie stoelen voor. Niet dat ik uitgekeken ben op de huidige keukenstoelen (die zijn nog maar van juli 2009), maar daar hebben we er maar vier van, en we zijn intussen met vijf. En nee, ze zijn niet meer te krijgen, het waren toen al eindereeksen.

stoel1

stoel2

Wellicht gaan we gewoon nog een heel tijdje wachten met het aanschaffen van nieuwe stoelen, we zullen nu al genoeg kosten hebben, en voorlopig zit Merel toch nog op een hoge stoel.

Maar toch.

Ik ben wel een designliefhebber, en lees dan ook met graagte de bijlagen van de diverse weekendkranten en de Knack Weekend, waar ze het vaak over design hebben.

Eerst dacht ik aan de .03 van Van Severen.

03stoel

Een heel erg comfortabele en praktische stoel, en mooi, maar onopvallend.

De Panton Chair hebben ze op Barts kantoor, en die is niet aangenaam om lang te zitten.

panton

Maar eigenlijk ben ik stiekem al tijden verliefd op de Eames Plastic Chair. Die stoelpootjes vind ik ronduit prachtig. Alleen weet ik niet of ik ze in metaal of hout wil, en met of zonder armleuningen.

eames1

eames2

Ze hebben ze trouwens in Barts andere kantoor, en Sofie wist me te vertellen dat ze ideaal zijn als vergaderstoel: twee uren zitplezier, en dan een slapend gat. Maar bon ja, op een keukenstoel zit je meestal toch geen uren stil.

Ik denk dat ik eens een broodje ga eten in de vergaderzaal van Talking Heads, kwestie van ze uit te proberen.

Wat denken jullie ervan?

3 Antwoorden op “Stoelendroom”

  1. Na 15 jaar ikea stoelen zitten we sinds een paar weken op de muntgroene .03 (was beperkte oplage … en nu met wat korting kunnen kopen) … maar ze zitten zo geweldig.
    Als er ooit budget is wil ik zwarte .03’s voor de eetkamer …
    Heb al gehoord dat knopen op jeans ed. lelijke zwarte strepen achterlaat op de panton chair.

  2. Mocht ge uw goesting niet in de winkels vinden, maak dan eens een schets en kom naar Vilvoorde. Kans is groot dat de stoelen onverwoestbaar zullen zijn. ^^

  3. Heb op jouw blog al gelezen dat jouw rug het af en toe laat afweten. Toch wel belangrijk dan dat de stoelen goed zitten. Uitproberen is de boodschap.
    De .03’s vind ik trouwens de mooiste.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *