Fototoestel – in de praktijk

Ik ben dat nieuwe toestel nog aan het verkennen, ik geef dat toe. Ik heb nog niks uitgeprobeerd met sluitertijden of zo, dat komt later nog wel eens. Voorlopig kijk ik wat het doet op automatische setting, op de voorgeprogrammeerde settings, hoe snel de flits afgaat, wat de belichting is, tot hoever die standaard lens zoomt, dat soort dingen dus.

Ik heb er toch al een aantal dingen mee gefotografeerd die met mijn kleine toestelletje niet zouden gelukt zijn.

bloem

Wat trouwens mijn favoriete bloem is qua kleur en vorm :-p

portret1

Ook Wolf is druk aan het experimenteren met het nieuwe toestel. Ik heb hem de basiswerking uitgelegd, en nu fotografeert hij te pas en te onpas, ganse reeksen na elkaar. Hij probeert de flits uit, maakt reeksen met telkens net iets meer ingezoomd, dat soort dingen. En ja, er zitten geregeld mooie foto’s tussen. Alleen kadreren, daar heeft hij het echt lastig mee. De helft van de tijd ontbreken er voeten of kruinen, oren of poten, dat soort dingen dus. Oefenen, oefenen. En dat doet hij ook. Ik heb al meer dan 400 foto’s die hij getrokken heeft…

Hieronder dus een paar foto’s van Wolf.

wolf1

wolf2

wolf3

wolf4

wolf5

wolf6

wolf7

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *