Center Parcs

En we zijn weer weg naar Center Parcs voor vijf dagen. Center Parcs de Kempervennen in Nederland deze keer. Waarom kiezen we voor een dergelijke vakantie? Wel, het is anderhalf uur rijden, niet eens zo ver als naar de Ardennen. En met drie wagenzieke kinderen kan je zoiets wel appreciëren.

In het huisje is alles voorzien, en de kinderkamers zitten netjes apart, zodat Bart en ik ’s avonds gewoon in de woonkamer kunnen zitten en lezen of tv kijken of zo. Rondomrond heb je bos en natuur, en die huisjes zijn ongelofelijk slim ingepland, zodat je nooit het gevoel hebt dat je op elkaars lip zit, ook al is dat eigenlijk wel zo. En op loopafstand is er het supermarktje. De prijzen zijn niet min, maar het is dan ook zó handig…

En dan is er het centrum: de enorme tropische zwembadvoorziening is natuurlijk dé trekpleister: glijbanen, zwembaden, peuterbadjes, speeldinges, een wildwaterbaan, buitenbad… De jongens zijn na een goed uur wel telkens steendood van al dat rondcrossen, dat wel. Maar er is ook wel meer: een speelhal, speeltuinen, wandelpaden, fietsverhuur, kinderboerderij, minigolf, squash, sauna… Het enige jammere is dat je voor al die extra’s moet bijbetalen (het zwembad niet natuurlijk), en dat ze stevig doorrekenen.

Maar met (kleine) kinderen is het ideaal: alles is te voet, alles is op hen ingesteld, en een van ons beiden kan bij Merel blijven als die moet slapen.

Het enige jammere is de prijs. Tsja. Maar voor drie blije kinderen en twee ontspannen ouders betalen we dat graag.

4 Antwoorden op “Center Parcs”

  1. Dan zou ik je toch Landal Green Parks eens aanraden, een pak goedkoper! Ze hebben niet allemaal een subtropisch zwembad, maar moet dat?

  2. ja idd, je moet echt eens landal vennebos net over de grens in nederland opzoeken, ook middenin bos en natuur, vergelijkbare huisjes en accomodatie en veeeeeeeeel goedkoper :-))

  3. Ik wilde min of meer hetzelfde zeggen als de twee voorgaande comments. Wij zijn ook eerder Landal fans, de zwembaden zijn soms minder groots (maar ook veel minder druk). Na één keer Centerparcs zijn we al uitgeweken ;-).
    Ik denk dat we ondertussen al wel wat parken bezochten, wil je echt voor het zwembad dan is Landal Lommerbergen een aanrader (ik hoorde vorig jaar in Landal Het Vennebos altijd het geraas van de autosnelweg als ik buiten was – lichtjes hoogsensitief, een ander zou dat waarschijnlijk niet merken). Ga je voor meer luxe in de huisjes, dan kan ik Landal Coldenhove en Landal land van Bartje alvast aanraden (wel comfort of luxe kiezen dan). Wij gaan makkelijk de eerste week van de Paasvakantie weg (en dan is het in Nederland geen vakantie en krijg je redelijke korting). Volgende paasvakantie is Waterpark Veluwemeer aan de beurt (we houden van afwisseling).

    Op mijn blog vind je onder “effeweg” verslagjes van onze uitstapjes: http://blog.vierenveertig.be/category/effeweg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *