Lego Heroica

We hadden al eerder de Lego Minotaurus mogen uittesten, nu kwam de vraag of we het nieuwe Lego Heroica wilden proberen. Daar zeiden we uiteraard geen nee tegen, en dus lagen er hier een paar dagen later twee dozen te blinken: Fortraan en Waldurk. Ze mochten even blijven blinken, door ziek te zijn zag ik het niet zitten om de regels aan een scholier en een kleuter uit te leggen, en ik wilde ze eigenlijk ook houden voor in Center Parcs.

Man, het is een hit!

legoheroica

Je steekt met de blokjes een parcours in elkaar, en daar ben je al gauw een uurtje zoet mee. Een fijn uurtje, eigenlijk. En dan is het de bedoeling om met je held – daar bestaan er verschillende soorten van, met elk hun eigen speciale krachten – zo snel mogelijk het einddoel te bereiken: de zombiekoning verslaan, of de Kelk des Levens pakken, of dat soort dingen. Onderweg kom je voor gesloten deuren te staan waar je dan een sleutel voor moet vinden, kom je zombies, spinnen of weerwolven tegen, kan je flesjes of goudstukken ontdekken, of open je een schatkist waar evengoed een valstrik in kan zitten.Voor wie iets van spelletjes kent: het doet me denken aan Warhammer Quest.

Maar het gigantisch leuke is – en een voordeel tegenover de meeste klassieke gezelschapsspelen – dat je voortdurend zelf je parcours kan aanpassen. De jongens hebben al de meest wijze dingen gebouwd, en zelfs Kobe, die nochtans nog maar vier is, kan ongelofelijk goed meespelen, al zegt de doos dat het vanaf acht jaar is.

De twee dozen zijn apart te spelen, maar vormen samen een nog veel wijzer parcours, met extra mogelijkheden.

Mocht je twijfelen wat je je kind wil geven voor Sinterklaas of Kerstdag: dit is een aanrader. En niet alleen omdat we ze gratis gekregen hebben, want ik denk dat ik me nog een extra doos (er zijn er vier) ga aanschaffen.

(De foto is van hier thuis, omdat ik het ginder te druk met spelen had.)

2 Antwoorden op “Lego Heroica”

  1. Pingback: Witch » Playdate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *