Flan, met of zonder peren.

Ik heb het recept ooit al eens gepost, een jaar of twee geleden, maar nu mét foto’s. Ha ja, want daar zat u uiteraard op te wachten, nee? Je kan het recept ook maken zonder de peren, maar het is net iets lekkerder mét.

Voor vier personen (of minder, zoals nogal vaak bij ons het geval is)
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten (+ 50 minuten oven)

flan1

* 2 peren
* een kluitje boter
* 2 dl room
* 2,5 dl melk
* 4 eieren
* 125 gr suiker

Verwarm de oven voor op 130°. Meng de melk en de suiker, en breng aan de kook. Pas op, zodra ze het kookpunt bereikt, heb je ongeveer 5 seconden voor ze overkookt! Zet daarna even opzij en laat rusten.
Schil de peren en snijd ze in fijne plakjes. Schik in een geboterde ovenschotel.

flan2

Klop de eieren goed los, voeg er de room bij, en giet er al roerend de warme melk over. Ononderbroken blijven roeren tot alle melk erbij is, of het hele boeltje schift! Giet de bereiding zachtjes over de peren, en zet de schotel in de oven.

flan3

flan4

Laat 50 minuten bakken, haal de flan uit de oven en laat (eventueel) afkoelen. Dien warm of koud op, met of zonder caramelsaus!

flan5

Smakelijk!

2 Antwoorden op “Flan, met of zonder peren.”

  1. Ik heb het recept strikt gevolgd maar zelfs na een uur in de oven, was mijn flan nog even vloeibaar als toen ik hem erin zette!
    Gebruik je een traditionele of een warmeluchtoven?
    Wat doe ik verkeerd????

  2. Ik heb een warmeluchtoven, maar ik kan me niet indenken dat het bij een traditionele oven niet zou lukken. Heb je de melk effectief laten koken, of heb je ze al van het vuur genomen vlak voor ze kookte? Want dat kan het verschil maken.

    Verder heb ik er geen flauw idee van: bij mij is die nog nooit mislukt, en ik heb hem al tientallen keren gemaakt…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.