Affront

Ik werd daarstraks – de hele conversatie zal ik u besparen – door een van mijn leerlingen ‘een vrouw van middelbare leeftijd’ genoemd. Zonder veel acht of bijbedoelingen overigens, heel ernstig tijdens de les, het ging over sociale patronen bij de Romeinen.

En ja, ik weet wel dat ik voor een gast van 15 oud ben, dat ik heel gemakkelijk hun moeder zou kunnen zijn, maar toch… Ik had nog steeds de illusie dat ik er goed uitzag voor mijn leeftijd, en ik ben NOG STEEDS geen veertig.

En dan… sta je daar dus met je mond vol tanden, een grijns op je gezicht, en een schaapachtig kijkende, zich verontschuldigende tiener. Alsof hij eraan kon doen :-p

3 Antwoorden op “Affront”

  1. Troost u, alles boven de 30 is oud voor die mannen.
    Ik ben ook al als rijpere vrouw en als middelbare leeftijd bestempeld, en de dader was zich telkens van geen kwaad bewust.

  2. Heb het onlangs ook gehoord: een mannelijke collega van 26 had een nieuwe vrouwelijke collega op haar sollicitatiegesprek gezien. Ik vroeg of ze er tof uitzag, hoe oud ze was, en hij zei: “Ca va, zo’n vrouw van middelbare leeftijd hè.” Ik stelde me iemand van 55 voor. Toen ze effectief begon bleek ze 39 en zo hip gekapt en gekleed als een 21-jarige. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *