Instrument

instrument1

instrument2

Dit instrument heb ik gekocht als student, toen ik het zag liggen in ‘Rommelandtje’ (sic), voor 3000 frank. Dat was veel voor een arm studentje, maar ik vond het zo mooi…

InstrumentInstrument

Ik weet echter aan geen kanten wat het dus precies is. Het vel is echt dierenvel, ik vermoed gemzenleer of zoiets, en de snaar is duidelijk ook dierlijk. Er zijn geen frets, en het lijkt me zelfs moeilijk te bespelen door het houtsnijwerk. Ik vraag me dus zelfs af of het wel een echt instrument is, en niet zomaar een sierstuk.

Iemand enig idee?

Edit: Xavier kon me het antwoord geven: het is een gusle. Nu nog eens op zoek gaan naar zo’n strijkstok.

2 Antwoorden op “Instrument”

  1. Ja ik herkende het ook. We hebben er zo eentje meegebracht van Joegoslavië (tegenwoordig Kroatië) toen ik 14 was. Ik geloof dat mijn moeder ze nog steeds heeft, compleet, maar dat was een toeristendingetje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *