Stoomcentrum Maldegem

Mijn ouders hadden al lang gezegd dat ze met onze kinderen naar het Stoomcentrum wilden. Dit weekend was het dan nog feestweekend, en dus trokken we – oma, opa, Wolf, Kobe, neefje Alexander en ik – naar Maldegem. Die stoomlocomotieven zijn ronduit zalig! Ik had er nog nooit eentje in het echt gezien, maar bij deze is dat dus dubbel en dik goedgemaakt.

stoomcentrum1

En een heerlijk geluid dat die maken!

Eerst zijn we twintig minuutjes met een verschrikkelijk rammelend maar oergezellig smalspoortreintje gaan rijden, zo eentje als er gebruikt wordt in pakweg de Efteling of Plopsaland. De jongens konden het niet laten van lekker onnozel te doen, natuurlijk.

stoomcentrum3

stoomcentrum4

stoomcentrum5

stoomcentrum6

stoomcentrum7

Daarna zijn we met de stoomtrein vanuit Maldegem naar Eeklo gereden, en meteen weer terug. Die oude treinstellen zijn overigens wel de max šŸ™‚

Daarna hebben we grondig de Bebert kunnen bekijken, tot en met de vreselijk zwarte en enorm hete binnenkant, en met deskundige uitleg van de roetzwarte machinist, die die dingen herstelt in zijn vrije tijd.

stoomcentrum2

stoomcentrum8

stoomcentrum9

Daarna zijn we binnen verschillende oude treinen gaan bekijken, een modelbouwtreintje, een interieur van de Orient Express, een oud tramstel, enzoverder. En toen we net op het punt stonden om door te gaan, bleek het smalspoortreintje nog eens te vertrekken, en wilden de jongens per se nog eens mee. En wie zijn wij dan om te weigeren?

Zoals mijn ma lachend opmerkte: we hebben vandaag drie uur op de trein gezeten. Voor de lol :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *