Straatlopers

Vandaag waren mijn jongens en ik echte straatlopers, en we hebben ervan genoten.

Na een rustige start zijn we tegen elven naar de bib getrokken, en daarna ’t stad in: ik moest mijn kleedje afhalen (wat meteen goedgekeurd werd door iedereen) en wilde een jeansvestje voor Wolf. Beide klussen waren in elk een vijftal minuten geklaard. Daarna hebben we nog wat rondgelopen, omdat ik iets in een heel specifieke tint appelblauwzeegroen zocht voor het koor. Kledij heb ik niet gevonden, wel een set armbanden. Ook goed.

In het kader van 365: een zicht op de Leie vanop de Michielsbrug.

Bart had intussen Chinees besteld omdat Merel nog sliep, en hij dus niet om boodschappen kon zonder het dutske wakker te maken.

Na het eten en een dutje in de zon trokken we, mét Merel deze keer, maar nog steeds zonder papa die genoot van het stille huis, naar mijn school: er was een soortement Afrikadag, met workshops, spelletjes, muziek, en vooral een groot terras in de zon. We zijn er een dik uur gebleven, de jongens hebben volop gespeeld en zich volgepropt met cake, en Merel werd uitgebreid bewonderd. Vooral Anja, onze onderdirecteur, was er stapelzot van, maar dat is ze al altijd met kinderen.

Anja

Toen Merel moe werd (dat was ze eigenlijk al lang, maar bon) zijn we naar huis gegaan. Na nog geen halve minuut in haar maxicosi lag Merel trouwens al in slaap.

Tegen kwart over zes ben ik dan opnieuw met de jongens aangezet, om per fiets naar de avondmarkt te gaan. Ik heb er wat fruit (dat een flop werd, wegens nog niet rijp genoeg) gekocht, een groenig rokje, en een knalpaars vestje, aan echte marktprijzen. En toen lag toch wel de kermis naast de markt zeker!

Ze mochten een attractie kiezen, en kozen voor de goeie oude paardenmolen, compleet met flosh. Die Wolf toch wel trok zeker, zodat ik nog een bijkomend kaartje voor Kobe moest kopen. Marketingtrucs, heerlijk toch? Maar ze glunderden van kop tot teen, die jongens van me.

kermis1

kermis2

kermis3

Ze waren doodop ’s avonds, hoe zou dat komen?

Zelf heb ik de dag afgesloten met een zalig deugddoend warm bad, en ‘The old man and the Sea’ van Ernest Hemingway. Impressionant. En vooral: een fijne dag.

Eén antwoord op “Straatlopers”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *