Eerste werkdag… of toch niet?

Man man, ik heb vandaag een zalige, maar dure dag gehad 🙂

Vandaag begint mijn eerste officiële werkweek. Gisteren was tweede pasen, verlofdag dus. En vandaag? Is mijn ‘vrije’ dag: aangezien ik 20 uren lesgeef per week, heb ik thuis tijd om voor te bereiden en te verbeteren, zodat ik uiteindelijk ook aan een fulltime kom. Maar  aangezien ik alle voorbereidingen al klaar heb, en ik nog niks te verbeteren heb momenteel, was dit een échte vrije dag. Met de jongens op school en Merel naar de crèche.

Ik heb dus eerst wat schoolwerk gedaan, tegen tien uur naar de kinesiste, en daarna naar de Blokker die ik toch moest passeren. Ik heb vuilzakken en dat soort onzin mee, maar vooral ook een ligzetel. Ik zeg nu al jaren dat ik dat ga kopen, nu heb ik het eindelijk gewoon gedaan. En man, dat ding ligt goed! Had ik dus echt al veel eerder moeten doen.

paarsezetel

Daarna heb ik mijn fiets in de koffer gestoken, en ben ik naar Resto Rood gereden, om daar te twunchen met een aantal. Het was zalig weer, en ik ben met Pletski terug naar ’t stad gereden, met de fiets. Ik had namelijk nog steeds geen kleren voor Wolfs communie, en wilde ’t ventje niet in schaamte doen vallen. Vallery had me een bepaalde winkel, Steps/Didi in de Veldstraat aangeraden. Vroeger kon ik daar niks gaan doen omdat ze maar tot maat 44 gaan, maar nu viel het te overwegen. En jawel, een supervriendelijke en behulpzame verkoopster bracht me een aantal suggesties, en ik heb een prachtexemplaartje uitgekozen. Alleen was de 42 net te nipt, en hadden ze geen 44 meer. Ze gingen er eentje uit Leuven meebrengen voor me. En ik heb er een mooi kort zwart vestje in breikant bij gekozen 🙂 Ik ben benieuwd, maar het is echt mijn goesting nu 🙂 En dat in de eerste winkel waar ik ben binnengewaaid!

Ik moest ook nog wat zomerbroeken hebben, en een paar shorts/bermuda’s voor Wolf, dus richting de H&M. Helaas geen geschikte broeken voor mezelf gevonden, maar wel:
– wit jurkje voor Merel, voor haar doop

doopkleedje
– rode jeans voor Bart
– rode polo voor Bart
– drie bermuda’s voor Wolf
– 5 paar kousen met maffe beesten voor Wolf
– een wit Tshirt voor Wolf
Alles samen goed voor 93,60 euro, niet slecht dus.

Broeken vind ik eigenlijk altijd wel in de C&A, dus daarheen. Niet alleen twee broeken gevonden (een zwarte en een beige), bij het aanschuiven aan de kassa meteen ook een nieuw uurwerk en een armband gekocht, als cadeautje voor mezelf. Prijskaartje in totaal: net geen 70 euro.

uurwerk

armband

Daarna moest ik weer richting Sleepstraat fietsen, door de Lange Munt. Daar passeerde ik langs kinderwinkel Folieke, die er blijkbaar mee stopt en volledig aan het uitverkopen was. Ik kon het niet laten, en heb het volgende mee:
– een korte jeansbroek voor Merel deze zomer (van 25 naar 5 euro)
– een topje voor haar volgend jaar (van 10,95 naar 1 euro)
– een chique bermuda voor Wolf (26 naar 5)
– een grijs kleedje voor Merel volgend jaar (van 27 euro naar 16)
Een totaal van 27 euro voor vier knappe stuks, ook niet slecht dus.

Folieke

Ook nog: twee paar rode schoenveters, rode schoensmeer.

Intussen was er via de post ook al een en ander toegekomen, trouwens.

– Dr. Who Tshirt (ThinkGeek)
– zwarte broek voor Bart (La Redoute)
– zwart badpak (La Redoute)

In ieder geval was het een vruchtbare dag, ik heb meteen alles wat ik moest hebben: outfit voor mezelf, extra broeken voor Wolf, en wat leuke dingen links en rechts.

Ik heb nog een koffie gedronken in de Barista aan de Zuivelbrug (waar Pletski me op gewezen had, ik wist die niet zijn), en ben daarna vrolijk naar huis gefietst. Zalig dagje!

zuivelbrug

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.