Sportkampstress

Elke ouder heeft te kampen met hetzelfde probleem: wat doe je in hemelsnaam met de kinderen in de grote vakantie? Ik heb dan nog geluk dat ik zelf quasi de hele vakantie thuis ben, maar dan nog. Ik kan hen ook geen negen weken bezighouden, ze vervelen zich al na een halve week. Dus, elk jaar wordt er een planning uitgewerkt, voor een stuk samen met een vriendin. Wolf en Marthe zijn beste vriendjes, en we laten hen dan ook verschillende dingen samen doen.

Zoals het sportkamp. Nog een geluk dat Delphine me had gewaarschuwd dat de inschrijvingsdag vandaag was, want de kampen van Stad Gent zijn zeer gegeerd. De sportkampen zijn voor ons zeer interessant, omdat de sporthal vlakbij is. Alleen… Je moet online inschrijven, en de servers zijn daar absolùùt niet op berekend. Om negen uur deze morgen gingen de servers open en zat half Wondelgem – wat zeg ik, half Gént – achter zijn computer om toch maar te kunnen inschrijven voor een van de talloze kampen op diverse locaties voor alle mogelijke leeftijden. Delphine is erin geslaagd, met twee computers, om na vijventwintig minuten haar beide kinderen in te kunnen schrijven. Bij elke stap crasht de server immers meermaals.
Wolf is ingeschreven geraakt om 9.50u, Kobe zelfs maar om 10,05u. Ik geef het u op een briefke: meer dan een uur lang op een refreshknop duwen, er zijn leuker dingen. Vandaag hoorde ik dat Fien (een andere mama) er zelfs twee uur over gedaan heeft om beide jongens binnen te krijgen.

Ik weet niet wat u ervan denkt, maar ik vind dat schandalig. Er moet toch een andere oplossing zijn? Desnoods zwaardere servers?

Soit, Wolf en Kobe gaan de tweede week van de grote vakantie dus hier een paar straten verder op sportkamp. Ik zie dat volledig zitten 🙂

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.