Broekplassen

Ik weet niet wat er scheelt met Kobe, maar het gaat alleszins niet de goeie richting uit.

Sinds halfweg de vakantie plast hij namelijk weer in zijn broek overdag. Hij was volledig droog, een ongelukje niet te na gesproken, maar nu is het bijna systematisch. Als ik hem vraag of hij naar toilet moet, zegt hij nee, maar tien minuten later zit hij met een natte broek. Boos worden, straffen, lief zijn, het helpt allemaal niet.

Hij kan nochtans zelfstandig naar toilet, en was dat ook gewoon. Nu probeer ik erop te letten en stuur ik hem om de paar uur richting pot, maar soms vergeet ik dat ook, en dan is het weer prijs. Er zijn dagen dat ik drie broeken van hem moet wassen. Gelukkig heeft hij er genoeg…

Ook op school heeft hij tegenwoordig vaak prijs, zeker in de opvang. Zijn juf snapt het ook niet: het toilet staat altijd open, en vroeger ging hij spontaan zelf.

Wellicht heeft het te maken met de komst van het zusje, dat hij daardoor een beetje regressief is. Misschien zit het feit dat Wolf nu op de grote school zit en niet meer met hem kan spelen, er ook voor iets tussen. Maar dat was niet het geval in de vakantie, en toen is het begonnen.

Iemand enig idee? Want ik word er stilaan moedeloos van…

2 Antwoorden op “Broekplassen”

  1. Dat kan zeker te maken hebben met bepaalde factoren. Zusje, nieuw schooljaar, allemaal nieuwe percepties voor het jonge baasje.
    Ok dat het reeds in de vakantie ook terug voor kwam, maar zijn daar toen bepaalde dingen verteld naar aanleiding van het nieuwe schooljaar? De komst van een zusje? Hoe gaat hij daar trouwens mee om?

    Ik heb het zo gehad met een bedplassertje die al lange(re) tijd droog was, maar doordat ze van school zou veranderen had ik er terug van.

  2. Moeilijk, hé. Ik weet niet hoe oud Kobe juist is, maar toen ik vorig jaar met de zoon van toen net geen 8 naar de kinderuroloog ging in UZLeuven werd ik terug naar huis gestuurd met de melding “Je moet dat tijd geven”. Nu een jaar later is het nog niet helemaal dat, maar voorlopig vertik ik nog even terug naar het UZ te gaan.
    http://blog.vierenveertig.be/2009/07/09/kinderuroloog/

    Hopelijk is het bij jullie van tijdelijke duur.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.