Pillen

Vandaag ben ik, na de studiedag op school, opnieuw naar de dokter getrokken voor een ijzerspuit. Ik had het toch wel weer nodig, had ik zo het gevoel.

Ze heeft ook meteen bloed getrokken om de evolutie te zien, kwestie van te weten of die ijzerspuiten eigenlijk enig effect hebben. Ik heb haar meteen gevraagd om ook kalium en magnesium te laten nakijken, want dat was bij de vorige zwangerschappen ook een probleem.

De rest van de medicatie mag ik voorlopig nog blijven nemen: de Hygroton tegen de gezwollen handen en voeten, en de Ceterizine die ze de vorige keer had voorgeschreven, tegen de extreme jeuk. Die is intussen inderdaad onder controle, alleen mijn enkels, voetzolen en polsen durven nog gemeen jeuken. Daar had ze trouwens geen verklaring voor, waarom precies die plaatsen nog lastig doen. Daarnaast blijf ik dus mijn Pantomed nemen tegen de maagproblemen, en Omnibionta als vitaminenpreparaat. Omdat mijn stoelgang nog steeds behoorlijk stroef te noemen is, mag ik er ook af en toe een zakje Movicol aan toevoegen.

Ugh.

De apotheek verdient weer goed aan mij de laatste tijd. Al goed dat het een vriendin is :-p

3 Antwoorden op “Pillen”

  1. Ik heb vaak last van jeukende voeten, zeker als ik met mijn voeten onder de dekens durf te slapen of kousen aan heb in mijn schoenen. De dokter denkt dan ook dat het door warmte komt.
    Ik moet dan ook met mijn voeten bloot slapen of zonder kousen lopen, maar ik verdraag juist geen kou vanwege mijn CVS/FM. Gelukkig helpt een spuitbus Daktarin redelijk goed. En vreemd genoeg wat mediteren ook (al heb je daar echt geen zin in wanneer je probeert te slapen of een dringende betaling zit af te werken op je werk…).
    Veel succes toegewenst met de medicijnen !

  2. Het was echt jeuk over gans mijn lijf, vooral rug, armen, decolleté, maar even goed borst en buik… Dus nee, helaas geen bekende oorzaak.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.