Brussels Girl Geek Dinner 31

cole.png

Het was al een tijd geleden dat ik nog eens aanwezig had kunnen zijn op een Brussels Girl Geek Dinner, iets waarvoor ik niet vaak verstek laat gaan.

Deze keer had ik geen last meer van zwangerschapskwaaltjes, lukte het om een babysit te vinden, en leek het concept me prima: een promotieavond voor het nieuwe spel Red Dead Redemption van Rockstargames, waarbij we de multiplayercomponent van het spel konden uittesten, en daaraan gekoppeld een barbecue Western Style. Food and games, meer heeft een geek girl niet nodig, medunkt.

Bij het arriveren aan de de PR’ins showroom kregen we elk al een knappe rode fluwelen cowboyhoed op het hoofd gedrukt, kwestie van in de stemming te komen. Knap accessoire, alleen jammer dat er geen grotere maten waren, want ik kreeg koppijn na een tijdje.

bggd

(foto van @karen18)

De binnenkoer was gelukkig overdekt door een paar tenten, wat geen overbodige luxe bleek te zijn later op de avond, toen het begon te gieten. Binnenin stonden 2 rijen van acht Xboxspelconsoles met groot scherm (arcadegewijs) opgesteld, waarop de dames zich met de heren konden meten, acht tegen acht, in Red Dead Redemption. De eerlijkheid gebiedt me dat we meestal werden afgedroogd door de jongens (nog net iets grotere geek-gamers dan wij) maar dat we toch ook wel een paar keer gewonnen hebben. De graphics van het spel zijn fantastisch: de hele westernsfeer wordt schitterend opgeroepen, de achtergronden zijn verzorgd, alleen zijn de bewegingen soms wat houterig. De multiplayer is perfect in de traditie van Doom II, Halflife en wel meer van dat soort first person shooters. Aangezien ik die spelletjes destijds alleen op PC met keyboard speelde, had ik wel wat moeite met het bakje van de xbox, dat geef ik toe: de controls zijn ook niet evident te noemen. Ik werd dan ook vaak gefragged voor ik nog maar weg kon komen van het spawning point, maar soit, dat hoort erbij :-p Ik heb me in elk geval kostelijk geamuseerd, en blijkbaar ik niet alleen. Misschien eens een lanparty voor de meisjes organiseren?

Om te bekomen van de opwinding en wat af te koelen ging ik daarna opnieuw naar buiten, waar de barbecue lonkte. Ik weet niet wie de caterer van dienst was, ik weet wel dat het meer dan dik in orde was: een uitgebreide keus aan verse groenten, aardappelsla, aardappelen in de schil met kruidenboter, verse kleine broodjes met boter… En vlees en vis natuurlijk: spiesjes met acht scampi, zalm in een aluminium bakje met een heerlijk sausje, kipfilet, worst, medaillons… Naar het schijnt was er zelfs aan de vegetariërs gedacht, maar dat kon me even worst wezen :-p Ik had eigenlijk al teveel gegeten (en ongelofelijk genoten van het tafelgezelschap, lang geleden dat ik nog zo gelachen had) toen ze met het dessert kwamen aanzetten: chocoladefondue voor op de barbecue (LOL het rijmt nog ook, kunnen ze meteen gebruiken als slogan). Fundu heet het beestje, en je warmt dus een bakje chocolade op op de barbecue. We kregen er massa’s aardbeien (maar niet zo lekker als die uit de tuin van @ntone), banaan en nonnenbillen om erin te doppen, en er zijn dan ook ettelijke bakjes chocolade doorgedraaid aan onze tafel alleen al.

Al bij al een bijzonder fijne avond, die dan nog bekroond werd met een goody bag om u tegen te zeggen:

– een Fundu
– kaarsen van Red Dead Redemption in de vorm van een pakje dynamietstaven, hilarisch
– een t-shirt van Red Dead Redemption, voor Bart dus
– een demo van het spelletje
– een 7-poort USB-hub (nice!)
– de DVD van 3:10 to Yuma
– een pak kaarten (poker!)
– een setje D6 dobbelstenen in een schattig leren etuitje
– de rode cowboyhoed en een bijpassende sheriff ster
– een vaas van slappe plastiek die je met heet water in een vorm naar keuze kan brengen
– een hoop stickers en stylo’s

In elk geval een meer dan geslaagde avond. Thx, Clo!

2 Antwoorden op “Brussels Girl Geek Dinner 31”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.