Punctie

Gisterenmorgen stond ik dus alweer om half elf bij de gynaecoloog: na de mislukte punctie van vorige week dus een tweede poging. Opnieuw ging Bart thuis klaarstaan om voor de kinderen te zorgen. En opnieuw ‘mocht’ ik bijna een uur wachten: er was een dame die een uur te laat was, maar desondanks toch zonder problemen aan de beurt kwam. Hmpf.

Enfin, opnieuw een echo gedaan, waarbij het kleintje mooi te zien was, en netjes aan de goeie kant zat. Oef. Opnieuw werd de buik steriel gemaakt, ging de arts gaan schrobben, en begon hij aan een zijdelingse echo. En geloof het of niet: opnieuw had het mormel zich gedraaid! Zoudt ge nu niet doodvallen! De dokter probeerde nog de baby te porren – fijn zicht trouwens, die deuken in het beeld, en dan dat kleintje dat steevast terug schopte – maar dat hielp uiteraard niet. Hij heeft het dan ook opgegeven, wilde het risico niet nemen. Hij heeft me wel doorverwezen naar het UZ, waar blijkbaar professor Defoort een autoriteit is in puncties, en die desnoods dwars door de placenta een punctie doet.

Enfin, terug naar af dus. Gelukkig geen gaatje in mijn buik, zodat ik me wel normaal kon bewegen. Ik heb Bart dus maar terug naar kantoor gestuurd, na de middag.

Blah. Zo blijft dit spelletje duren natuurlijk.

2 Antwoorden op “Punctie”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.