Rug

En toen ging ik maar weer eens door mijn rug.

Deze keer heb ik er geen idee van wat de concrete aanleiding was: ik heb niks speciaals gedaan of opgepakt, tenzij natuurlijk een peuter van 16 kilo, jawel.

Zaterdag had ik een lichte zeurende pijn, en ook zondag was dat het geval. Ik heb nochtans alle gewone dingen kunnen doen, en ben zelfs zonder noemenswaardige problemen drie uur in het koor op een stoel kunnen gaan zitten. Wat ik dus blijkbaar beter niet had gedaan.

Want maandag morgen was het om zeep: ik ben opgestaan met echt wel veel pijn. Desondanks ben ik gaan lesgeven (je kan daar afwisselen tussen zitten, staan, leunen, en rondlopen), maar na twee uur, toen ik twee uur tussen had, ben ik toch maar weer even naar huis gekomen om plat te liggen. Dat doet deugd, maar echt beteren doet het voorlopig niet.

Ook een goeie nachtrust heeft niet geholpen. Deze morgen was het nog steeds niet in orde, en heb ik bijzonder hard op mijn tanden gebeten om te werken. Intussen heb ik boodschappen gedaan en lig ik nu weer in de zetel. Plat. Met de bijzonder toegewijde hulp van mijn oudste, die zijn volle vijf jaar bijzonder hulpvaardig in de schaal gooit, en de hond eten geeft, licht aansteekt, post haalt, telefoon brengt…

Lief he šŸ™‚

2 Antwoorden op “Rug”

  1. Mijn vader loopt al jaren met rugproblemen. Tussen twee ruggewervels ontbreekt het aan voldoende weefsel, waardoor de zenuwen snel geblokkeerd rarken en het bot soms raakt.

    De oplossing hierin was vrij simpel. De juiste oefeningen doen in ‘de rugkliniek’ onder begeleiding om ervoor te zorgen dat je rugspieren getraind en steviger worden. Buikspieren trainen op een goeie manier, zorgt er ook voor dat je minder snel rugklachten hebt.

    Misschien is het een idee om die opties eens te overwegen, aangezien je daarmee op langere termijn geholpen bent. Tenzij je natuurlijk een of andere medische conditie hebt waarvan ik niet op de hoogte ben šŸ™‚

  2. Evelien heeft ook nog verpleegster voor mij “gespeeld” toen ze klein was. En eerlijk gezegd… Ik had daar een heel slecht gevoel bij. Omdat ik wist dat het zo niet hoorde, en dat ik het eigenlijk was die voor haar diende te zorgen, maar het op dat moment niet kon.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *