Brussels Girl Geek Chocolate Soirée

bggd

De titel zegt het zelf: een avondje chocolade. Wie zou dat niet willen, hmm? Eerlijk (en ja, Goofball, je bent een uitzondering) ?

Ik had de chance om met 29 andere dames een avondje verwend te worden door Cote d’Or, en wel in Brussel in hun Flagshipstore (als ik dat zo mag noemen).

Ik wilde rond half zes vertrekken om zeker tegen zeven uur er te zijn, maar een smerig grijs rotbeest stak een paar stokken in de wielen, net zoals een stilstaande wagen op de E40 en een gigantische file in de LeopoldII-tunnels. Ik was er dus tegen kwart voor acht, en heb daarmee de hele presentatie gemist. Jammer, want ik was eigenlijk echt wel benieuwd naar het hele maakproces en zo. Gelukkig was ik nog net op tijd om te proeven, in avant-première, van de chocolade met speculoos. Blijkbaar smaakte de gewone speculoos niet genoeg door, en hebben ze een eigen soort moeten ontwikkelen, maar dit terzijde.

Een chocoladepersoonlijkheidstest later werden we in twee groepen gesplitst: de ene kregen broodjes, terwijl de andere een workshop pralinemaken kregen. Ik knabbelde lustig, en verlekkerde me intussen al helemaal op de beloofde chocolade, want de muren stonden helemaal vol met alle mogelijke producten en smaken van het Cote D’Or-gamma.

Een dik half uur geklets en geknabbel later, kreeg ook onze groep een schort om, en schaarden we ons rond de maître-chocolatier. Hij leerde ons dat chocolade niet warmer mag worden dan 50 graden omdat ze dan haar structuur verliest, en het best verwerkbaar is op 31 graden. Vakkundig kieperde hij een warme bak vloeibare blinkende heerlijk geurende chocoladebrij op een marmeren plaat, en bracht ze al omscheppend op de juiste temperatuur. Dan liet hij zien hoe je pralines maakt, en liet ons meteen ook proeven. En dan kregen we allemaal een velletje plastiek, een paar kommen chocolade en toebehoren in het midden, en werd ons opgedragen zelf studentenhaver en orangettes te maken. Plezier gegarandeerd, en eigenlijk lukte het nog best aardig ook! Het smaakte trouwens ook heerlijk, want uiteraard konden we af en toe gewoon niet weerstaan en aten we het net gemaakte product gewoon op.

Na afloop werd ons ook nog een grote zak in handen gestopt, compleet gevuld met chocoladeproducten: de nieuwe speculooschocolade, een serieuze doos pralines, een zakje gemengd en nog veel meer, en uiteraard ook ons eigen zelfgemaakte creaties.

Voor een chocolade-adept zoals mezelf was het een bijzonder fijne avond. Voor de andere 29 ook, had ik zo de indruk.

Nog eens bedankt, Clo!

6 Antwoorden op “Brussels Girl Geek Chocolate Soirée”

  1. Ik ben ook een uitzondering: ik eet chocolade alleen in combinatie met iets wat de smaak “dempt”: een dikke boterham, een groot glas melk, een grote kop koffie,… En zelfs dan alleen in mondjesmaat. M.a.w. ik doe met een reep chocolade makkelijk een half jaar 😉

  2. Zo vaak eet ik ook geen chocolade, dus zo’n ganse avond alleen chocolade dingen, te veel van het goed.
    Dus ik denk dat er meer uitzonderingen zijn dan dat ge wel denkt.

    knufs
    kim

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *