BGGD #18

Ofte, Brussels Girl Geek Dinner nummer 18, de Fame versie in Kinepolis Brussel.

In de gietende pletsende regen stond ik met Joke in de file richting Affligem, om daar Annick en Annelies op te pikken en naar de voet van het Atomium te rijden. We waren gelukkig nog op tijd om de gekheid te zien: 800 vrouwen die een goodiebag kregen, en links en rechts alle mogelijke standjes plunderden of bekeken: chocomoussekes, yoghurtjes, gezichtsbehandelingen, juwelen, make up…

De Girl Geeks hadden een hoekje apart gekregen, afgezet door van die koperen staandertjes met dik touw tussen. Niet dat dat de andere ‘dames’ tegenhield, of het feit dat Clo daar aan de ingang van stond met een groot blad met het logo van de Girl Geeks op: ze hadden broodjes gezien en geroken, en ze gingen ervan eten ook! Ik nam het over van Clo, die een bloedhekel heeft aan dat champetteren, en amuseerde me te pletter! De meeste dames kwamen voorzichtig vragen waarom dit afgesloten was, sommigen duwden ons zonder meer opzij om te kunnen passeren (en werden prompt tot orde geroepen) en nog anderen stapten ongegeneerd over de touwen met een blik van ‘wie doet me wat?’ en waren nog ferm verontwaardigd ook als ze teruggefloten werden. En het verdere gekwetter was trouwens oorverdovend: een bende gekke wijven zeg!

Afgezien daarvan heb ik me best geamuseerd: de Girl Geeks zaten samen op de vier achterste rijen, er werd druk getwitterd, gelachen, Joke won zelfs een prijs, en er werd onderhandeld met de inhoud van de goody bags, in casu de kleuren nagellak en dergelijke :-p

De film Fame zelf? God ja… Knappe snoetjes, mooie stemmen, goeie choreografieën, maar uiteindelijk geen verhaal. Ik zou het niet eens kunnen navertellen… Iets waar ik in de cinema absoluut geen geld voor zou neertellen, maar wat op tv best een aangenaam hersenloos avondje zou kunnen opleveren.

De rit naar huis leverde prachtige zichten op op het flikkerende Atomium, vlammende salami’s en ander fraais, en besloot een aangename avond.

Bedankt, Clo! As usual!

Eén antwoord op “BGGD #18”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *