Wasprobleem

Kan iemand me hiermee helpen? Ik heb namelijk een wasprobleem, en dan meer bepaald met mijn zwarte was.

Soms komt mijn was namelijk stinkend uit de wasmachine. Yup, stinkend, ik kan het niet anders noemen: een muffe, vieze geur. Er zit dan niets anders op dan de machine opnieuw te laten draaien, en zelfs dan is de geur nog niet volledig verdwenen.

Bij mijn witte was heb ik dat nooit voor, dus aan de machine zelf kan het niet liggen, noch aan het water.

Ik heb al verschillende wasmiddelen voor donkere was uitgeprobeerd, maar ook daar maakt het blijkbaar niet uit.

De enige verklaring die ik heb, is de volgende: Bart heeft nogal een sterke lichaamsgeur en neemt dus elke dag, na zijn douche, een vers Tshirt en verse kousen. De vuile verzeilen dan in de zwarte was, en geven wellicht een geur af. Toch is de geur van de was niet te vergelijken met een zweetgeur of de geur van zweetvoeten, in de verste verte niet.

Ik laat de was ook niet zitten: soms open ik de machine amper een paar minuten nadat het programma is afgelopen, en hangt de geur er toch in.

Iemand een oplossing? Want ik begin dat zo langzamerhand kotsbeu te worden…

10 Antwoorden op “Wasprobleem”

 1. Bacteriën die zich stiekem toch in je machien nestelen. Draai je regelmatig een witte was (handdoeken en lakens ofzo) op 90 graden? Vaak is het daarmee verholpen. Tegenwoordig wassen veel mensen enkel nog op lage temperatuur en dan blijven die beestjes in leven in je machien.

  Af en toe een kookwasje ertussen dus!

 2. Wat Liza zegt is een goede mogelijkheid. Maar dan zou je witte was het ook af en toe moeten hebben.
  Wat ik ook gemerkt heb is dat bepaalde materialen een dergelijke geur kunnen afgeven. Is er iets bij de zwarte kleren dat een zeker percentage van een minder voorkomend textiel heeft?
  Ik denk niet dat jouw zwarte was langer blijft liggen dan de witte, gezien de hoeveelheid zwarte kledij jullie hebben 😉

 3. Ik doe wel degelijk af en toe een kookwas (kleine kinderen en zo :-p ) en ook daarna heeft die zwarte was dat, dus nee, lijkt me niet het geval.

  De geur kruipt vooral in Tshirts, en soms ook in jeans. Sommige materialen hebben er dan weer totaal geen last van.

 4. Gewoon eens meer wasmiddel gebruiken? Vroeger had ik ook af en toe een muffe was. Dosis wasmiddel verhoogd en sindsdien geen probleem meer.

 5. Ik dacht in zelfde richting als Liza: teveel wasmiddel (let op San!) en te vaak op lage temperatuur laat dus overschot wasmiddel in je machine vanbinnen nestelen en dat creëert “zeepluis”. (geleerd op radio1). Wij hadden last van zo roestkleurige vlekjes die no way nog ooit uitgaan op de donkere kleren. Stank hadden we volgens mij niet.

  Sinds ik dat gehoord had van zeepluis , halveer ik consistent de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel door 2 en nooit meer een probleem gehad (wel nog propere was :p). En ik zwier er regelmatig een niet te volle kookwas tussen.

  maar dus geen idee of zeepluis stank veroorzaakt. en waarom dat enkel bij donkere kleuren zou zijn….de vlekken bij ons waren wel vooral donkere kleuren. Bizar eh.

 6. Ik heb al meer en minder wasmiddel geprobeerd, geen effect. Zeepluis is het ook niet, denk ik: geen vlekjes, propere was, alleen dus die geur…

  Wasverzachter helpt aan geen kanten, en intussen gebruik ik er zelfs helemaal geen meer. Het merk maakte trouwens ook niet uit.

  Zucht.

 7. Ben een beetje op onderzoek gegaan. Kan het zijn dat je machine altijd wat meer gevuld is als je donkere was draait? Blijkbaar kan een te volle machine ook zo’n effect geven, omdat het water niet snel genoeg kan weglopen.

 8. zou het iets lokaal kunnen zijn, want nu ik dit hier lees, valt mijn frank en wij hebben dat dus ook, en ook enkel met donkere was.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.