Het Bourgondische leven

Moest ne mens zich afvragen waarom ik zo dik ben, awel he, dit is dus de reden :-p

Vrijdagavond uitgebreid gaan eten, zaterdagmiddag een lunch en ’s avonds een tonijnburger, maar dat wist u al. Helaas is het daar niet bij gebleven dit weekend.

Zondag was het Pasen, en waren we uitgenodigd bij mijn schoonouders. Nu is dat al op voorhand een kroniek van een aangekondigde weegschaalramp, maar toch.
Schoonma had om te beginnen champagne met hapjes, zijnde kaasjes met druiven (vooral voor de kinderen), verse garnalen op een lepeltje, en mousse van pata negra.

Daarna kwam het voorgerecht: drie dikke, perfect gekookte asperges met gerookte zalm en een mousse van eieren. Heerlijk! En eigenlijk al genoeg als hoofdmaaltijd :-p

Vervolgens diende ze de soep op: pompoensoep met room en balletjes, vergezeld van knapperig stokbrood.

Het hoofdgerecht was in de stijl van Pasen: lamsgebraad met een keur aan groenten en gebakken fijne patatjes.

Als dessert had ze een dessertbord voorzien: een combinatie van twee soorten glaasjes (trio van chocomousse, of aardbeienbavarois, of caramelmousse…) met een glaasje advocaat en een klein cakeje.

Daarna kwamen de onvermijdelijke pralientjes, in de vorm van paaseitjes uiteraard, of wat had u gedacht?
Op maandag had ik gewoon gekookt ’s middags (fricandon met broccoli en patatten), maar moesten we wel in de namiddag koffie met taart gaan nuttigen in het rusthuis van mijn oma, samen met de ganse familie. Ik was gesommeerd een taart mee te nemen, vandaar dus de vorige post. Alleen hadden blijkbaar een ganse hoop mensen dezelfde opdracht gekregen, zodat er een tiental taarten waren (gene zever) voor 29 volwassenen en 6 kinderen. Ik heb dus weer veel te veel gegeten want ik kon het niet laten van zowat alles te proeven.

Nee hoor, wij zijn geen bourgondische familie, absoluut niet. Waar haalt u dat idee misschien?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.