Montenegro 2

(van livejournal)

Ok, vervolg van de Montenegrijnse saga (toch handig, zo’n internetcafé op een half uurtje stappen van het hotel): we zijn dus de eerste dag al op stap gegaan richting de oude stad, rustigjes aan wegens nog steeds 30 graden of zo. We waren er eigenlijk voor we het goed en wel beseften, moet ik toegeven. We zijn even gaan rondlopen in de prachtige oude straatjes waar het Patershol nog een puntje aan kan zuigen, hebben iets gedronken op een pleintje, en zijn dan de nauwe, schitterend gerestaureerde stadswallen gaan verkennen. Daarna zagen we het niet meer zitten om nog te voet terug te keren (op van half vijf, weet je wel) en hebben maar het toeristentreintje terug naar het hotel genomen. Yep, zo toeristisch is het hier. Lekker gegeten, kort wandelingetje op het equivalent van de Blankenbergse dijk, en dan gaan slapen. Heel erg goede bedden, btw.

Vrij lang geslapen ’s morgens, en dan naar het zwembad. Om een ligzetel te bemachtigen moet je ten laatste om 6 uur opstaan, heb ik vandaag gehoord. Bende zotten ! Bart en ik hebben vooral gelezen in de schaduw, ik heb een eind in het zwembad gespeeld met een groep uit Deinze, daarna gegeten en een lange siësta gehouden. Rond een uur of vijf opnieuw naar de stad gegaan, ijsje gegeten, internetcafé opgezocht, auto proberen huren (maar alles was uitverkocht) en dergelijke onzin meer. Laat gegeten, gezellig glaasje gedronken aan de rand van het zwembad (het is hier donker om 9 uur) en daarna alweer gelezen.

Deze morgen zelfde scenario, opnieuw lange siesta met een DVDtje, en nu op weg om de citadel te bekijken. Gelukkig is alles lang open.

Uiteindelijk nog een auto gevonden, en morgen naar Dubrovnik.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *