Een proefje van een nieuwe larp: Phoenix

Nu onze favoriete larp ermee gestopt is, zijn wij, de Vossen, een beetje ontheemd. Een jaar of twintig geleden zijn we gestart als groep op Avatar en zijn dan samen beginnen spelen op Poort, maar we kenden elkaar wel al langer.

Toen Poort stopte, gingen we naar Haven, al waren we er daar niet bij van in het begin omwille van Els. Maar uiteindelijk speelden we er doodgraag: de Taoxka waren kleurrijke, controversiële figuren, maar ongelofelijk amusant om te spelen. En toen stopte het. En zat ik met mijn rug, had Mireille long covid, was Sabrina de goesting om te spelen wat kwijt en zag Hanneke het ook niet zo meer zitten omdat ze vond dat ze te weinig onthield van de plots. En Jarne, die ging een beetje zijn eigen weg als NPC.

We gingen dus met zijn allen wat rondkijken om te zien wat ons het beste zou liggen. Mireille was heel lovend over Testament, dus dat is een mogelijkheid. Binnenkort gaan Mireille, Jarne en ik NPCen op Eternica, en op Omen en Aether ben ik zelf een overtuigde NPC.

Vandaag ging ik, op uitnodiging eigenlijk, eens kennismaken met Phoenix, een postapocalyptische larp met zowat de standaard spelers allemaal, en een spelleiding die ik ook wel ken, ja. Ze hadden voor mij een fijn rolletje als rechterhand van een syndicaat van prostituees dat blijkbaar wel wat invloed heeft. Die Ladies in Red gaven een gemaskerd bal en daar kwamen redelijk wat spelers op af. Natuurlijk geeft zo’n éénavondlarpje niet de sfeer van een heel weekend, maar je voelt wel of de stijl je past.

Voorlopig ben ik er nog niet helemaal uit of het wel iets voor ons is, maar ik heb me wel geamuseerd. En die outfit, yup, dat zag ik ook wel zitten. Met nogmaals dikke kussen voor Saartje die me het kanten maskertje gaf dat perfect onder mijn bril past.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *