Lectuur: “Warriorborn (The Cinder Spires #1.5)” van Jim Butcher

Jim Butcher heeft, zoals wel meerdere fantasy auteurs, de gewoonte om novelles en kortverhalen tussen zijn boeken te steken. Dit verhaal van 146 pagina’s heb je dan blijkbaar ook nodig om boek twee volledig te begrijpen.

Benedict Sorellin-Lancaster, intussen luitenant van de Garde en warriorborn – een ietwat geminachte maar fysiek veel sterkere soort met veel scherpere zintuigen – krijgt van de heerser van Spire Albion een geheime missie: een kolonie van Albion, Spire Dependance, heeft alle contact verbroken, maar daar liggen documenten die van groot belang kunnen zijn. Benedict krijgt de opdracht om samen met drie andere warriorborn – helaas met criminele inslag – op onderzoek uit te gaan.

Deze novelle sluit naadloos aan op boek één, aangezien er ook hier duidelijk een overkoepelend verhaal aanwezig is: dat van de dreigende oorlog met Spire Aurora. Gelukkig heeft Butcher naar de opmerkingen van zijn publiek geluisterd: de katten spelen een prominente rol, maar krijgen geen PoV meer, waardoor ze een pak minder irritant zijn.

Ook hier krijg je intense gevechtscènes, spitse opmerkingen, knappe beschrijvingen en een rotvaart in het verhaal. Butcher op zijn best.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *