Kerstboompje

Ik dacht dus dat we nog onze oude kerstboom op zolder staan hadden, maar ik vermoed dat ik die al eens weggegeven heb of zo. Ik kan het me niet meer herinneren, maar het doet er ook niet echt toe. Alleen had ik tegen Wolf gezegd dat hij maar eens op zolder moest kijken, als hij een kerstboom op zijn kot wilde. Niet dus.

En toen herinnerde ik me dat er in mijn vroegere lokaal een klein kerstboompje, zo eentje van maximaal 40 cm hoog,  bovenop de kast was blijven staan na corona. En dat dat daar nu wellicht nog altijd stond. Vorige week ben ik dus dat dingetje effectief van de kast gaan plukken, en daar zaten zelfs nog hele mooie kerstlichtjes in. Dik in orde.

Alleen bleek Merel, toen ik daarmee thuis kwam, toch wel jaloers, ja. Ze wilde ook zoiets op haar kamer… Toen ik dan zaterdag naar de Lidl ging – slecht idee als het een nieuwe vestiging is en le tout Wondelgem daar wil zijn – zag ik daar een kleine kerstboom voor 14 euro en dacht ik: “Waarom ook niet?”

Wolf heeft nu dus ook een kleine kerstboom met onze vroegere blauwe satijnen kerstballen in, en Merel heeft er nu ook eentje op haar kamer. Allebei content.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *