Radio 1 sessie van Brihang

Radio 1 houdt regelmatig sessie-avonden, waarbij één artiest een resem andere artiesten mag uitnodigen om samen op een podium te staan. Soms is het resultaat nogal flauwtjes, soms is het er meer dan boenk op.

Op mijn verjaardag – een gelukkig toeval, maar dat maakte het helemaal af voor mij – trokken Bart en ik dus naar Antwerpen, richting Arenberg, voor de Radio 1 Sessie van Brihang. U kan die trouwens helemaal hier beluisteren en bekijken.

Voor wie Brihang niet kent: Boudy is een West-Vlaamse rapper, woordkunstenaar en poëet, die met zijn virtuoze teksten het West-Vlaams meer dan eer aandoet. Bart is grote fan, en hij bestelde dan ook tickets voor ons beiden voor deze Radio 1 sessie. Ik zei uiteraard geen nee: ik ken niet zoveel van Brihang als Bart, maar zijn muziek wordt volop gedraaid op Studio Brussel en ik kan hem ook echt wel appreciëren.

Maar Brihang stond er natuurlijk niet alleen: er was Zwangere Guy met Jazz Brak, er waren zowaar Flip Kowlier én Wannes Capelle, er was, zoals Bart dat noemt, menstruatiemuziek met Willem Ardui en gaste, er was het zeer bevreemdende stuk met Vieze Meisje, en dan waren er nog de heren van Kommil Foo. Die brachten ‘De Volgende’ en ‘Ruimtevaarder’, waarbij ook Brihang zijn duit in het zakje deed, al was hij even zijn tekst kwijt. Magistraal, overigens.

Brihang kreeg twee uur en ging daar losjes over, maar het was fantastisch! Bijzonder, bijzonder gesmaakt, een zeer fijne afsluiter van mijn verjaardag.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *