Lekken

Nee, het wordt geen post over lekstokken en frisco’s, helaas. Het gaat wel over water, en dan een teveel aan water op plaatsen waar dat niet zo gewenst is.

We hebben er namelijk twee en ze beginnen op mijn zenuwen te werken. Het eerste is een kleintje in een hoekje van onze veranda, hier in de woonkamer. Bart en Wolf hebben deze zomer al geprobeerd dat dicht te spuiten met siliconen, ergens vanboven in het gootje, maar blijkbaar is het meer onvindbaar dan gedacht. Als het stevig regent – en dat heeft het vooral nog niet gedaan de laatste weken – loopt er een straaltje naar beneden, langs het raamwerk tot onder het parket. Kan niet gezond zijn. Er staat een doosje tegen met een vodje, zodat het water op het vodje loopt en zo het bakje in, maar dat is buiten de katten gerekend die bij voorkeur daar gaan drinken natuurlijk, zo zijn katten wel.

In 2010 is de beglazing vervangen, maar nu is dat dus weer prijs. Helaas, ik kan de verandabouwer/hersteller niet bereiken….

Daarnaast is er ook, als het stevig regent én tegelijkertijd ook nog hevig waait, een lek op het plat dak boven de nieuwbouw van de kleine badkamer en Kobes kamer. In 2022 hebben we het dak volledig laten vernieuwen en wellicht is er ergens een stuk terrepapier niet helemaal goed dichtgeplakt of zo, waardoor er in het gangetje naar de kleine badkamer dan een plasje ligt. De daklegger is gecontacteerd, geen idee hoelang het zal duren voor die iets van zich laat horen. Die mannen zitten natuurlijk niet te springen om een gratis herstelling wegens garantie.

Mja…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *