En hoe is het nog met Kobe?

Awel, goed, zo blijkt!

Kobe zit dus in Zuid-Korea op de World Scouts Jamboree en in de media horen we alleen maar doom and gloom. Maar blijkbaar is dat ook een verhaal van: als het goed is, zwijgen we, als het slecht is, zeggen we het wel.

Kobe amuseert zich te pletter, zo merken we. Ja het is er heet, ja hij wordt ’s morgens badend in het zweet wakker, ja er is weinig schaduw, ja hij is die rijst kotsbeu, ja het is stom dat er een aantal activiteiten afgelast is wegens de warmte, ja er zijn nogal wat organisatorische problemen, ja een deel van het terrein staat onder water door de watersnood van vorige week, dat klopt allemaal.

Maar er is meer dan genoeg water voorhanden, hij heeft al kennis gemaakt met verschillende andere culturen zoals de Italianen en de Polen, hij slaapt al bij al redelijk goed, er is voldoende eten en vooral: hij amuseert zich en heeft er de tijd van zijn leven!

Zelf stuurt hij geen foto’s door – “de wifi is hier echt niet goed, mama!” – maar we krijgen wel foto’s binnen via de instagram van zijn unit en van andere Wondelgemse leden, en dus ga ik er hier enkele toevoegen. Gewoon, om een idee te geven. En op de laatste drie foto’s staat hij wel degelijk zelf.

Ik ben benieuwd naar de verhalen achteraf. En of hij veranderd zal zijn door zijn ervaring. En ik ga ook blij zijn als hij terug is, want het is best lang…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *