Pasta in plaats van barbecue

Elk schooljaar eindigen we steevast – allez ja, een paar dagen voor het effectieve einde – met een barbecue voor onze zesdes. Alleen leerlingen en leraars, en dat heeft wel iets van sfeer, ja. Geen ouders, geen vrienden, geen lieven, alleen wij, en da’s gemoedelijk.

Nu werd er resoluut voor een nieuwe formule gekozen: tot hiertoe waren het Anja en Kathleen van de keuken die de barbecue verzorgden, terwijl de mensen van de Ouderwerking dan de afwas deden en de tafels zetten en dergelijke. Veel werk, om eerlijk te zijn.

Vorig jaar was het voor het eerst met een externe catering, zodat die ook de vuile borden meenamen, maar dat viel al bij al behoorlijk duur uit.

Dit jaar werd het een pastamobiel met vier verschillende keuzes. Dik in orde: geen gezeul meer met tafels, geen afwas meer, geen oververhitte keukendames, maar minstens even gezellig en nog steeds vrij goedkoop. Alleen… De hoeveelheid afval was niet te overzien, aangezien elke portie in een kartonnen bekertje met een plastieken vork werd geserveerd. De drank was gelukkig wél nog in glazen, dankzij onze Ouderwerking.

Enfin, concept op zich wel geslaagd, maar dat afval, daar moeten we nog iets op vinden, me dunkt.

Het verslag en de foto’s zijn te vinden op de schoolwebsite.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *