Demootje

Een tijdje geleden contacteerde Pascal van Fluxlab me: dat ze iets wijs hadden ontwikkeld voor de Klassieke Talen en geschiedenis binnen de scholengroep. Ik luisterde even, werd meteen enthousiast en nodigde hen uit voor een demootje hier op school voor beide vakgroepen.

En dus zaten de collega’s Latijn en geschiedenis vandaag na de schooluren in een lokaal te experimenteren met VR-brillen en gamecomputers. De bedoeling is dat de leerlingen een lesuur lang rondlopen in hedendaags Pompeii – zoals je zou rondlopen via Google Street View, beter kan ik het niet uitleggen – en daar opdrachtjes doen, via de VR-brillen. Een tweede lesuur mogen ze dan met de gamecomputers rondlopen in de Discovery mode van Assassin’s Creed Odyssey: oud Griekenland dus, tijdens de Gouden Eeuw, waar ik het al eerder over had.

Ik heb het gevoel dat de leerlingen dat echt wel leuk gaan vinden, zeker mijn Latijnse groep. Wij waren in elk geval enthousiast, nu de leerlingen nog.

Eén antwoord op “Demootje”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *