Opleiding mediacoach deel vijf

Ik zit nu halverwege de opleiding, en ik geef toe: vandaag was het de eerste dag dat het me wat tegenviel.

Eerst was er min of meer een herhaling van de allereerste sessie: hoe krijg je een team bij elkaar, hoe enthousiasmeer je collega’s en hoe schrik je je vrijwilligers vooral niet af? Interessant, daar niet van, maar inderdaad herhaling.

Daarna volgde een sessie met onze eigen coach, maar aangezien mijn project nog niet eens begonnen is, viel daar eigenlijk weinig te zeggen. Ik ben momenteel een beetje teleurgesteld in mijn directie en heb dan ook niet meteen de motivatie om iets te maken van dat project, maar bon, we zien nog wel.

En toen was er de lunch, en daarna een sessie met iemand die het ging hebben over privacy. Wel euh… Het leek precies om een interimaris te gaan of zo: de mens kende zijn materiaal niet, kon de meeste vragen niet beantwoorden – ik heb dat dan in een paar gevallen gedaan – slaagde er als expert niet eens in een youtubefilmpje deftig af te spelen, zijn licentie op een bepaalde app was verlopen… En de concrete casus die we moesten aanpakken? Nadat hij eerst had toegegeven dat hij in de raad van bestuur of adviesraad of zoiets van Smartschool zat, moesten we – een puur fictieve casus uiteraard – een nieuwe feature van een puur fictief platform gaan beoordelen: wat wij als leerkrachten als voor- en nadelen zagen van de mogelijkheid om leerlingen via een filmpje feedback te geven, en niet alleen schriftelijk. En welke rechtsregels we daarvoor dan zouden inroepen. Een puur fictieve feature natuurlijk, die Smartschool momenteel niet heeft. Mijn groepje had echt wel geen zin, de meesten zaten te oogrollen, net zoals een andere groep, en toen ik de ‘lesgever’ aansprak op het feit dat dit wel héél hard leek op een verdoken en gratis marktonderzoek, ontkende hij dat met een zekere paniek in de ogen.

Nee, deze keer waren we allemaal blij dat we weg mochten, in de namiddag hebben we echt niks, maar niks nieuws bijgeleerd. Jammer.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *