Weeping Angel

Mijn kerstboom jaagt mij de stuipen op het lijf!

Laat me even uitleggen. Voor wie bekend is met de reeks Dr. Who op BBC, kent het bovenstaande beeldje geen geheimen.

Voor wie het niet kent: google even op ‘weeping angel’ en je ziet meteen een hoop extra beelden en een uitleg op Wikipedia:

The Weeping Angels are a race of predatory creatures from the long-running science fiction series Doctor Who. They were introduced in the 2007 episode “Blink“, making repeat appearances in later episodes. Since their initial appearance, they have been persistently nominated as one of the most popular and frightening Doctor Who monsters. Steven Moffat attributes their appeal to childhood games such as Grandmother’s Footsteps and the notion that every statue might secretly be a disguised Weeping Angel.

In het kort: het zijn aliens in de vorm van een engelenbeeld dat met zijn handen zijn gezicht bedekt. Stiekem sluipen ze dichterbij wanneer je niet kijkt om je dan met opengesperde mond, vampiertanden en klauwen mee te voeren naar een andere dimensie. Je mag dus niet wegkijken, ofte ‘Don’t blink!’

En toen stond er plots eentje in mijn kerstboom. En iets later op mijn tv-kast. En nog wat later op het hoekje van mijn salontafel. En nog later in het midden van die salontafel. Steeds dichter en dichter, zonder dat ik het gezien had.

Serieus. Ne mens kan niet meer op zijn gemak ziek zijn, of wa?

In elk geval staat het ding nu netjes weer in de top van de kerstboom te pronken. I love it!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *