Samenspelgedoe

Merel is van haar pure notenleer vanaf, maar moet sinds dit jaar dan wel samenspel doen en muzieklab+, iets waarvan ik zelf niet helemaal goed weet wat het precies inhoudt.

Voor samenspel was het nogal moeilijk: Tomma – Merels blokfluitleerkracht – heeft wel verscheidene blokfluitconsorts, maar nog niet op niveau van Merel. Volgend jaar zullen ze wellicht wel met voldoende zijn om een eigen samenspelgroepje te hebben, maar nu was het dus wat rondvragen. Tomma kwam met de suggestie om op woensdagnamiddag aan te sluiten bij Wolfs vroegere samenspelleerkracht, Inge, en die zag dat ook gelukkig wel zitten. Alleen… die les was in de Poel van half vier tot half vijf, en Merel had dan om vijf uur in Evergem voor muzieklab+, iets wat ik gewoon niet kan halen.

Enne… Ze heeft al één keer die klas muzieklab+ meegevolgd in Evergem, en ze kwam huilend thuis. De klas was voor gemengde instrumenten en de vriendinnen waar ze zo graag bij wilde zitten, volgen muzieklab+ voor piano. En de vervelende jongens waarvan ze zo blij was dat ze er vanaf was in de notenleer, zaten toch ook wel in die groep, zeker?

Maar nu hadden we het perfecte excuus om naar een andere klas muzieklab+ te verhuizen: er is eentje op woensdag van vijf tot zes in de Poel, specifiek voor blaasinstrumenten. Hah!

Een kort belletje naar het secretariaat zorgde ervoor dat ze simpelweg getransfereerd werd, en vandaag had ze dus haar eerste bijzonder volle woensdag.

Ze heeft namelijk les tot 12.05 uur, blijft dan met Lieze en een hele reeks andere leerlingen op school eten en heeft van 13.00 uur tot 15.00 uur toneel op school. Dan pik ik haar op en zet haar tegen half vier af aan de Poel. Vandaag ben ik rustig ’t stad in gegaan, want ik had haar beloofd dat ik haar om half vijf weer ging oppikken om te tonen waar ze even kon gaan zitten in haar half uurtje pauze – er is een soortement reftertje voorzien – en waar ze dan moest zijn om vijf uur voor haar volgende les. Vandaag ben ik dan ook gewoon gebleven in de Labath en heb haar om zes uur weer opgepikt. En jawel, deze keer kreeg ik een breed lachende Merel te zien. Het samenspel was een behoorlijke uitdaging gebleken, maar dat lukt wel. En de groep in muzieklab+ viel blijkbaar bijzonder goed mee, net als de leerkracht. Ze zag het volledig zitten, oef.

Maar ze gaat dus wel een loodzware woensdag krijgen, want ze is maar thuis tegen kwart na zes. Tsja…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *