In bad

Ik kan niet zeggen hoeveel jaar het geleden is dat ik nog een bad genomen heb in plaats van een douche.

Ik vind een bad zo’n… verspilling. Verspilling van water, verspilling van tijd. Om een goed bad te prepareren ben je al bijna een half uur kwijt: badkamer in de juiste temperatuur, water laten lopen, kaarsjes, boekje… Ha ja, want je neemt niet zomaar even rap een bad, toch? Dan pak je toch simpelweg de douche?

Het laatste bad dat ik me echt kan herinneren, is toen ik weeën had van Merel. Wellicht zijn er sindsdien nog baden geweest, maar ik zou het echt niet meer weten.

Vandaag had ik om een of andere rare reden zin in een bad. De badkamer was sowieso al op de juiste temperatuur, ik had mijn boek – zoals altijd – bij de hand en ik was helemaal ontspannen, dus waarom ook niet?

Awel, ik heb ervan genoten, van dat hete water en dat schuim en die bubbels en dat niksen in dat water…

Blij dat het alvast nog eens gebruikt is, dat bad van ons.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.