Kerstversiering

De Sint is geweest, en dus is het kerstgerief bovengehaald. Gisteren heb ik de boom al in elkaar gevezen, vandaag ben ik hem beginnen versieren.

Maar de jongens hadden de dozen met kerstballen al zondag van de zolder gehaald: er moesten kerstvazen gemaakt worden. Kerstwatte?

Awel ja, ons pa en Nelly zetten allebei geen kerstboom meer: te veel werk en/of te weinig plaats. Maar om toch nog een klein beetje de kerstsfeer te krijgen, maak ik al een paar jaar “kerstvazen”: een mooie doorzichtige vaas gevuld met kerstballen en lichtjes. Het is wel geen kerstboom maar het geeft wel sfeer.

Ik nam zondagvoormiddag, toen ik ons pa ging ophalen, zijn “herfstvaas” mee – er bestaat ook nog een paasvaas en een zomervaas – en wisselde die voor een grote vierkante glazen bak die eigenlijk veel mooier staat op zijn vierkante salontafel. Die vierkante vaas was degene waar de amaryllissen van Marleen in hadden gezeten, en was eigenlijk ideaal.

Voor Nelly werd het een rond exemplaar.

En daarnaast kwam er ook weer eens een kerstkrans met materiaal van bij de buren, en wat hulst en klimop uit onze tuin.

En dan straks de kerstboom zelf, en dan zijn we er. Voilà.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.