Oogarts

Huh, het was blijkbaar alweer een jaar geleden dat ik nog bij de oogarts was geweest. Ze keek me over haar brillenglazen aan en sprak me streng toe: dat dat niet de bedoeling was en dat ik met mijn glaucoom toch best elk half jaar even op controle kwam. Uhhuh, ik weet dat, maar het was er blijkbaar niet van gekomen.

Enfin, mijn gezichtsveld was nog steeds prima, mijn oogzenuw heeft geen enkele verandering ondergaan en de oogdruk is onder controle. Ik hoefde daarom zelfs geen gezichtsveldmeting te ondergaan, want er was eigenlijk niks veranderd. Behalve de scherpte van mijn zicht, helaas. Ik had het al willen merken, vooral bij het lezen. Ze heeft me een nieuwe bril voorgeschreven, maar ik hoef het nog niet meteen te doen, vond ze, alleen als ik er zelf last van begin te krijgen.

Ik denk dat ik inderdaad nog even ga wachten: die glazen kosten 500 euro per stuk, ik ben dan alweer vlotjes 1000 euro kwijt. Yup.

Enfin, ik zie nog wel. Letterlijk dan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *