Wilde ideeën

Ik heb echt maffe collega’s!

Normaal gezien draag ik de externe communicatie/marketing van de school op mijn eentje: dat is helemaal niet erg en ik word wel zo graag met rust gelaten. Sommige dingen toets ik natuurlijk af met de directie, kwestie van geen controversiële dingen te plaatsen en ook af en toe feedback te krijgen. Maar verder doe ik vooral eigenlijk gewoon mijn ding op website, facebook, instagram en de communicatiepagina van Smartschool. Ik word daar ook vier lesuren per week (lees: zes gewone uren) voor betaald, iets wat op zich niet voldoende is, maar ik doe dit graag.

Maar de organisatie van die digitale infoavond en vooral ook OpenSchoolDag, daar heb ik gelukkig wel collega’s voor. Wie wilde, kon deelnemen aan een vergadering en daar was verrassend veel volk. En vooral ook de opvolgvergadering werd nog steeds vlotjes bijgewoond, zodat ik meteen goeie ideeën toegespeeld kreeg, grondige en opbouwende feedback, en werden er ook taken uit mijn handen genomen, meestal door leerkrachten die zelf al met stapels andere dingen bezig zijn.

Een van de opmerkingen die we kregen na de infoavond, was dat het toch wel zonde was dat de leerlingen het gebouw niet konden zien, want een school kiezen, dat doe je niet zomaar. En in de foto’s en filmpjes zag je het gebouw eigenlijk niet zo goed.

Waarop twee collega’s meteen: “Als we nu eens een Google Street View doen van de school?” Euh, say what? Ze konden een 360° camera lenen en zagen dat volledig zitten. Alle gangen van de school konden doorkruist worden en ook de meeste lokalen zouden toegankelijk zijn. In die lokalen zaten dan links naar specifieke vakken, die vakkenpagina’s die ik eerder al aanmaakte.

Veel werk, nog drie weken tijd, maar ze zijn ervoor aan het gaan! Ik heb een voorproefje gezien en het is gewoon geniaal! Nee, het is niet hetzelfde als in het echt, maar het geeft toch een verdomd goed beeld van ons gebouw.

Echt.

Maffe collega’s. Ze hebben er geen idee van hoe dankbaar ik als mediacoach wel ben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *