Face ID

Ik heb op mijn iPhone al een behoorlijke tijd de Face ID instelling. Het principe is simpel: het ding herkent je gezicht en geeft je toegang tot je telefoon. Of zelfs je bankrekening, je It’s me, enfin, tal van toepassingen.

Ik geef toe: ik gebruik dat veel want dan heb je maar één hand nodig. Het ding doet het trouwens automatisch, behalve als je een mondmasker aan hebt. Ik heb dus al vaak gevloekt op het ding :-p en dan toch maar mijn code ingegeven.

Wolfs gezicht staat ook ingesteld als herkenning. De kinderen kennen allemaal mijn code – en ik die van hen, eigenlijk – dus was het zelfs handig als Wolf met één beweging mijn telefoon kon openen voor mij, vooral als we in de auto zitten.

Alleen…

Ik vroeg ooit aan Merel om een of ander berichtje te sturen terwijl we aan het rijden waren, en hup, het ding opende zich. Blijkbaar is Merels gezicht het perfecte midden tussen Wolf en mij, en zonder boe of ba had het ding haar gezicht aanvaard en haar toegang gegeven.

Awel, ik vind dat griezelig. Dat betekent dus ook dat iemand die sterk op mij lijkt, zonder meer mijn telefoon kan openen? Of hoe zit dat precies? Want als mijn dochter probleemloos mijn telefoon opent, in hoeverre is dat dan betrouwbaar?

Hmmm….

Eén antwoord op “Face ID”

  1. Da’s met veel broers/zussen of ouders/kinderen het geval hoor. Al veel over geschreven hoe “lek” het in feite is. Jij hebt blijkbaar voor Wolf bewust geconfigureerd maar je kan je inbeelden dat niet alle ouders en kinderen van elkaar wensen dat men in de gsm kan.

    ik heb net nieuwe gsm ook met face id (mijn werk gsm had dat al) en ik vloek ook zo met die mondmaskers enz. in feite vond ik mijn vingerafdruk van oudere telefoon veel handiger. Als ik kon kiezen dan koos ik eerder daarvoor.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.