Klassenraden

Yup, uiteraard kunnen ook de klassenraden niet zomaar doorgaan. Vorige deliberaties zaten we wel nog allemaal samen in een grote zaal, elk met mondmasker en ontsmettingsgel en alles erop en eraan, maar eigenlijk werkt het behoorlijk goed online ook.

Sneller gaat het niet, nee, het tempo is ongeveer hetzelfde, maar het heeft wel het voordeel dat je gewoon thuis bent en niet moet zitten wachten in een koud, ongezellig lokaal. Ik heb nog allerlei kleine taakjes gedaan voordat het aan mij was, maar aan echt grote dingen kan je natuurlijk ook niet beginnen. Dat is niet erg: het blijft een werkdag.

Een ander voordeel is dat  ik tijdens de lange klassenraden van het eerste – ik heb uit elke klas een paar leerlingen en moet dus de hele tijd aanwezig zijn – gewoon in de zetel kon liggen, iets wat mijn rug bijzonder apprecieerde.

Al bij al werd het vandaag een lange dag: van 8.30 uur tot 18.30 uur, met een half uurtje pauze om te eten. Ik had geluk: de laatste paar leerlingen had ik niet meer, zodat ik rustig kon eten samen met het gezin ^^

Het is en blijft een raar jaar.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.