Mening

Ik ga hier even een tekst van een lieve oud-collega posten. Meestal doe ik dat niet, maar dit was zó de nagel op de kop, dat ik dat toch even wou doen.

Leentje Van Hoorde schreef het volgende:

Is er al eens onderzocht wat het effect is op de PISA-score van onze leerlingen van het constant verguizen van hun leerkrachten? Beseft Jan met de pet/piano dat het onderuithalen van deze beroepsgroep vooral zijn kinderen treft? Leerlingen die thuis steeds horen dat leerkrachten lui zijn, zullen zich ongetwijfeld minder hard inzetten voor school. En wat doet al die negativiteit met het maatschappelijke aanzien van ons beroep, wat vast rechtstreeks afstraalt op de kwantiteit/kwaliteit van ‘de instroom’?
Dit is dus een warme oproep om eventuele frustraties over uw eigen job en schooltijd opzij te zetten en de mensen die uw kinderen opleiden niet consequent als lui of dom af te schilderen. Ik schrijf dit met veel medeleven voor zelfstandigen die hun inkomen op dit moment kwijt zijn. Maar trap niet naar onderen om uw benarde situatie aan te klagen.
Mogen we gewoon in alle luwte ons werk verder zetten zonder alweer door de mangel gehaald te worden? En wie zich laat verblinden door de vele vakantie: leerkracht is stilaan een knelpuntberoep, dus doe wat u predikt en kom mee lesgeven. Ik voorspel dat u het met die motivatie geen schooljaar uithoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *