Zotte plannen!

Dit weekend zat ik er een beetje door. Enfin, ik loop eigenlijk al vrij lang op de toppen van mijn tenen, het is een beetje welletjes geweest. Bij Bart is het eigenlijk een beetje hetzelfde, en toen zei hij: “Wat als we er in de krokusvakantie tussenuit knijpen, richting zon?” Euh… Hij begon meteen te zoeken, ik checkte het weer en dergelijke, en we kwamen uit op Djerba, het vakantie-eiland in Tunesië. ’s Nachts misschien wel maar 11 graden, maar overdag rond de 20° in de schaduw, en zeer zonnig.

Hij vond er een zeer charmant verblijf in iets tussen hotel en B&B, en ging op zoek naar vervoer. Dat bleek iets minder evident, maar uiteindelijk hebben we wel een oplossing gevonden. Maandagochtend nemen we de trein naar Brussel, daar de TGV naar Paris Nord, dan een taxi naar Orly, daar het vliegtuig naar Djerba, en dan daar een auto huren naar ons verblijf. We gaan wel eventjes onderweg zijn, maar bon. En op zondag tegen middernacht zouden we terug moeten zijn.

Oh, en Arwen gaat mee. Ha ja, we hebben toch een verblijf voor zes, het zal op die ene persoon niet steken.

Zotte plannen, dus. Het zotste waren nog de reispassen. Als je met een reisbureau gaat en dus een combinatie hebt verblijf-vliegticket, dan volstaat je identiteitskaart. Maar als je het zelf regelt, dan moet je een heuse reispas hebben, iets wat enkel Bart had. Uhm.

Gisteren belde ik naar de betrokken dienst, maar die zijn standaard maar open tot vier uur, wat voor ons dus niet lukt. Maar ze konden me wel een plaatsje boeken om half zes in Mariakerke, want die hadden laat-avond-opening. Hah!

Wij gepasseerd in Evergem om pasfoto’s te laten nemen en dan meteen naar Mariakerke voor de paspoorten. En jawel, alles in orde! Ik heb ze wel laten toekomen in Gent Zuid voor alle zekerheid, want het zou nu nog mega stom zijn moesten die te laat zijn. Ze worden namelijk aangemaakt in Gent centrum en dan met een soortement binnenpost naar hier verstuurd, iets wat blijkbaar twee dagen in beslag neemt.

Oh, en de dienstverlening? Gewoonweg top! Echt! Vriendelijk, behulpzaam, ook aan telefoon. Want ik had naar Wondelgem gebeld die dus volboekt waren voor de avondopening, maar die verwees me door naar de avondopening van Mariakerke en boekte daar meteen een vierdubbele afspraak.

En Merels pop, die mocht gewoon mee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *