Naaimachineperikelen

Omdat er op school geen budget is voor.. goh, eigenlijk niks, maar ik mijn beamer niet kan gebruiken zodra de zon schijnt, ben ik nu zelf donkere gordijnen beginnen maken. 8 euro per tafellaken uit de Action, zelf gordijnlint erop stikken, en huppakee, de leerlingen kunnen weer zien wat ik projecteer.

Alleen heeft de pedaal van mijn naaimachine het opgegeven. Allez ja, net in overdrive gegaan: ze blijft contact maken, dus zodra ik de stekker insteek, begint de machine als zot te naaien, wat nu niet bepaald praktisch is. Voor die gordijnen lukte dat nog net omdat dat gewoon rechtdoor naaien is, maar voor preciezer werk lukt dat niet meer.

Nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe pedaal voor een ouwe Bernina. Ja, ik kan die nieuw vinden, maar dan voor zo’n 85 euro. Ugh. Of ik ga nu op zoek naar een deftige tweedehands, of ik zoek een andere pedaal en versteek de stekkers. Mja. Of ik zoek een andere machine, maar ik ben dit trouwe beestje nu zo hard gewoon dat ik ze liefst zou houden.

Dus, als iemand een kapotte machine heeft met een goeie pedaal: laat maar weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *