Kerstboomkarma

Het zal me leren, van mijn principe af te wijken en de kerstboom te zetten nog voor Sinterklaas is geweest…

Aangezien die een dag te vroeg was langsgeweest hier ten huize, ben ik al op 5 december, de woensdagnamiddag, de boom beginnen zetten. Ik had echt beter moeten weten…

Vorig jaar heb ik in de solden allemaal nieuwe spullen gekocht, wit, goud en zilver, en ik had er echt zin in. Er waren zelfs nog een hoop hele mooie ballen bijgekomen van Chantal, mijn kuisvrouw, die ook een andere stijl wilde. Bon, ik dus netjes de boom in elkaar gezet, lichtjes gehangen, slingers, en dan alle andere decoratie. Véél decoratie. Met echt wel een mooie boom als gevolg.

Tot donderdagmorgen. Want toen ik de lichtjes weer in de stekker stak, ging er geen lampje branden. En zeker geen gans lichtsnoer. Meh.

Ik probeerde hier en daar wat lampjes vast te steken, met twee gebroken kerstballen tot gevolg. Hmpf. Geen goed idee dus. Ik heb dan maar alles voorzichtig weer uit de boom gehaald, de lampjes op de grond gelegd, en ze een voor een vastgestoken. En jawel, plots gingen de lichtjes weer aan! Bon, lichtjes opnieuw in de boom, slingers erin, en alle ornamenten. Vier kapotte ballen in totaal.

Donderdagavond liet ik de lichtjes branden, maar vrijdagavond trok ik de stekker uit. En… jawel… zaterdagmorgen waren er geen lichtjes meer. Raaahh!

Drie keer raden wat ik gedaan heb, de zondagnamiddag? Jawel. Voor de derde keer. Deze keer heb ik alle lichtjes er stuk voor stuk uitgehaald en ze vervangen door een ander, en yep, een van de lichtjes had een kapotte fitting. Lichtje vervangen, probleem opgelost. Ik heb ermee staan zwieren en shaken, maar ze bleven branden. Ik heb dan in de loop van de namiddag voor de derde keer de boom opgetuigd, met intussen zelfs nog een paar extra versiersels.

Karma, zeg ik u. Van de sint.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.