Zen

Ik zat gisteren dan wel al om half negen in mijn bed – tegelijk met Merel – maar dat betekent niet dat ik vandaag al uitgeslapen was. Tsja. Maar eigenlijk viel het heel erg goed mee.

Ik had dus eerst een klassenraadgesprek, dan rustig les met mijn zesdes, en in de namiddag mijn tweedes. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar die waren gigantisch zenuwachtig en gestrest door de komende examens, en dus ook ongelofelijk druk. Nergens voor nodig, natuurlijk.

Ik heb hen dat ook gezegd, en meteen ook duidelijk gemaakt dat we eens klassikaal tot rust gingen komen. Normaal gezien geef ik zelf ook zeer energiek en opwekkend les, maar dat ging vandaag niet het gewenste effect hebben, wel integendeel.

Ik heb dan ook mijn meest rustgevende, zalvende radiostem uitgehaald, hen bijzonder rustig toegesproken, heel kalm lesgegeven, en jawel, het werkte. Ik heb nog nooit zo’n rustig tweedejaar gehad als vandaag. Voor herhaling vatbaar? Goh ja, als ze van zichzelf zo zenuwachtig zijn als vandaag wel, ja. Maar niet standaard, want dan vallen ze gewoon in slaap, denk ik :-p

Het deed eigenlijk wel eens deugd :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.