Grafisch…

Een paar jaar doe ik nu al, naast 4/5 lesopdracht, 1/5 de “marketing” van de school. Concreet is dat de website, Facebook, de brochures, flyers, enfin, dat soort dingen dus.

Het enige probleem is dat ik misschien wel vlot en snel schrijf, maar dat ik er verder absoluut geen verstand van heb. Van websites heb ik nauwelijks kaas gegeten, het template is een WordPress die een vriend voor mij in orde heeft gezet. Ik kan wat basic html om bijvoorbeeld kleurtjes aan te passen, maar daar eindigt het ook.

Ik heb destijds een flyer ontworpen, en die is dan gelukkig door de graficus van dienst, een van de andere leerkrachten met een grafische opleiding, in orde gezet, helaas gewoon bovenop haar urenpakket. Zij werkt namelijk in InDesign, ik gebruik er Paint voor. Jawel, de basic Paint.

Vandaag had ik een vergadering met de directie over de komende flyers, brochures en algemene infodinges, en blijkbaar willen ze nu ook nog een groot paneel in drievoud om op te hangen. Zeer goed idee, maar ik moet het ontwerpen, en ik mag hopen dat Lisa het dan ook weer in een deftige resolutie wil zetten, want het zal een mockup in, jawel, Paint worden. Hmpf.

’t Is dat ik absoluut geen goesting heb om deftig InDesign te leren, want eigenlijk zou dat wel eens moeten. Maar graficus is niet voor niets een bacheloropleiding. Mja. ’t Zal zo ook wel moeten lukken, zeker?

Wordt vervolgd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.