Koffie voor het goede doel!

Zoals elke school doet ook onze school af en toe een actie voor het goede doel. Wij werken al jaren samen met een school in Rwanda, en nu verkopen we koffie voor dat project.

Niet zomaar koffie, maar góeie koffie, bio, met eerlijke prijs, en ingevoerd via een klein bedrijfje dat niks anders doet. Ik heb er zelf ook al besteld, en ja, hij is goed. Ideaal dus voor een moederdagcadeautje of zo, of om mee te nemen als je bij vrienden gaat eten.

De school in Mariakerke heeft sinds 2009 een VVOB Scholenband met Saint-Mary’s High School in Kiruhura. Hierbij werken leerlingen en leerkrachten samen om elkaar op didactisch en sociaal vlak als evenwaardige partners te ondersteunen en te stimuleren. Met de aankoop van deze koffie help je dus ook ons project een duurzaam karakter te geven. Door de verkoop kunnen we ook de volgende jaren didactische materialen en lesideeën blijven uitwisselen. Bovendien kunnen we financiële steun bieden aan sommige leerlingen en blijven wederzijdse bezoeken mogelijk. Onze financiële steun van VVOB dooft immers uit. We kozen bewust voor fair trade bedrijfjes die oog hebben voor het verbeteren van de socio-economische situatie van de lokale bevolking in Rwanda.

Je hebt de volgende keuze wat branding en maling van bonen betreft:

 Strong roast voor espresso  Bonen  –  500g  €12.00
 Medium roast voor filter  Bonen – 500 g  €12.00
 Medium roast voor filter  Gemalen koffie – 250 g  €6.00

Bestellen doe je door over te schrijven op rekening van de “ouderwerking KAM”  BE69 0015 9128 3178, met vermelding van wat je wil en de toevoeging “via Gudrun”. Ik zorg dan wel dat de pakjes – mooi verpakt in zwarte zakjes, overigens – bij jou terechtkomen.

Gewoon doen. Het is misschien niet goedkoop, maar je hebt er wel wat voor terug.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *