Geocaching mysteries: iemand die graag raadsels oplost?

Dat geocachen momenteel mijn grote hobby is, dat had u wellicht wel al door.

Nu, er bestaan verschillende soorten caches. De gewone traditionele zijn simpelweg een potje of doosje op een aangegeven coördinaat, al dan niet listig verstopt. Een multi wil zeggen dat je van punt A naar B naar C (soms wel 20 stappen) moet, met telkens een aanwijzing naar de volgende stap, voor je de ‘container’ vindt.

Een derde, veel voorkomende soort is de mysteriecache. Die staan wel op de kaart, maar niet op de exacte coördinaten. Je moet eerst een raadsel oplossen voor je de juiste coördinaten kan berekenen en daar dan kan gaan zoeken. Die raadsels variëren nogal: het kan iets vrij simpels zijn, het kan pure wiskunde zijn, het kan een echte nerdy oplossing vragen, enfin, alle mogelijke soorten dus. De moeilijkheidsgraad varieert dan ook van1 tot 5.

Gisteren heb ik me kostelijk zitten amuseren met het oplossen van een aantal raadsels rond Star Trek, en eentje met Priemwoorden. U weet wel, van die woorden die nergens op rijmen. De oplossing had ik eigenlijk bijzonder snel, moet ik toegeven. Na de personeelsvergadering ben ik dan twee caches van de Star Trek reeks gaan zoeken, en dat viel een beetje tegen: bij de ene zal mijn oplossing niet juist geweest zijn, want midden in een woest stuk tengels, en bij de andere heb ik een half uur staan zoeken, zonder iets te vinden. Prachtig stuk natuur naast de R4, dat wel. Oh, en bijzonder griezelige bomen, want volledig ingepakt in spinnenwebben, het leek wel plastiek. Ugh!

Omdat we aan een ‘streak’ bezig zijn, een periode waarin we elke dag minstens één cache moeten vinden, ging ik dan maar richting Priemwoorden, langs de weg naar huis. Ook hier viel het wat tegen, want met sandalen aan in een tengelveld, dat is het niet meteen.

IMG_0151

Maar bon, na serieus wat gezoek toch gevonden. En ik geef het op een briefje: zo’n opgelost raadsel geeft véél meer voldoening dan een gewone cache.

Maar ongelofelijk veel van die raadsels laten me gewoon bijzonder gefrustreerd achter: ik voel me dan eigenlijk bijzonder dom. Je zit er dan op te kijken, en het zegt je compleet niets.

Mocht er hier iemand zijn die graag raadsels oplost: ik heb er wel een paar voor u. Gewoon even laten weten! Oh, en mocht iemand een handGPS liggen hebben die hij/zij niet gebruikt? Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *