Passiflora Victoria

Eind juni kocht ik in een opwelling een passiebloemplant, ofte passiflora. En hoe zot ik ook ben van de originele kleur (groen-paars-wit, foto genomen hier een paar straten verder, op wandeling naar de school),

img_1983

ik vond deze cultivar ongelofelijk mooi, een paarsrode grote bloem, Victoria genaamd.

Ze bloeide een paar dagen in huis, maar stopte dan met bloeien. Da’s ook niet echt een binnenplant, en het was eigenlijk ook wel echt warm binnen. Ik besloot om ze buiten te planten, kocht een grote bloembak en teelaarde, en zette ze buiten, achteraan in mijn kleine tuintje. Ze heeft er geen direct zonlicht, maar staat er wel beschut, en staat in de winter tegen de buitenmuur van de schouw, zodat ze ook niet te veel last zal krijgen van de vorst, hoop ik.

En jawel, een dikke maand later ging ze weer volop aan het bloeien:

Ik heb ze intussen ook nog ijzerdraad gegeven om langs te klimmen, en ik hoop nu dat ze zich voldoende goed voelt in die bak om gans de lelijke muur te bedekken. Als het lukt, koop ik volgend jaar een tweede bak en een gewone passiflora voor in de andere hoek, en dan mogen ze elkaar beconcurreren.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *