Opruim

Niet alleen hier thuis ben ik druk bezig aan het opruimen, ook bij mijn pa mag ik daar stilaan eens aan beginnen. Niet dat ik het bruusk wil doen, de kleren en spullen van mijn ma opruimen, maar toch beetje bij beetje. Ik heb vandaag dus haar juwelen en oorbellen en zo meegenomen. Niks fancy, gewoon alle ringen en kettinkjes en zo die ze in de loop van de jaren verzameld had, en waarvan een groot deel door mij gegeven was, trouwens. Ik heb ook een keukenkast onder handen genomen en alle dingen die over datum waren, weggegooid, en alle andere dingen, zoals pakweg bouillonblokjes, meegenomen. Mijn pa is niet van plan ooit nog te koken, vandaar. Meteen heb ik ook al een eerste stapeltje kleren bekeken. Martine, de kuisvrouw sinds jaar en dag, gaat ook nog eens kijken of zij eventueel er iets van wil, en de rest gaat naar een goed doel. Tsja, wat moet ik er anders mee?

Mijn pa moeide er zich gelukkig niet mee, en daar ben ik blij om. En hijzelf lijkt ook wel wat opgelucht: hij heeft zelf geen idee hoe hij er zou moeten aan beginnen, en wat we ermee zouden moeten doen.

Ik had ook eten mee, en zelfs de overschot van de pokémoncake, en daar was hij bijzonder blij om.

In Roelands oude kamer heb ik trouwens ook iets teruggevonden waar ik het eerder deze week nog met Kobe over had: mijn oude kinderweefgetouw! Kobe en Merel hebben er nog wat aan verdergewerkt, maar de wol is compleet aan het vergaan, we zullen opnieuw moeten beginnen. Niet erg, dan vervelen ze zich tenminste weer niet.

IMG_5462

Eén antwoord op “Opruim”

  1. Moh, zo een weefgetouw, dat zou ik misschien ook nog eens ergens moeten zoeken voor de bende hier thuis 😀
    Creatief zijn ze wel graag, en dit is eens iets anders! Ik heb nl geen zin om mijn dure naaimachine uit te lenen 😉 en zo eentje kopen voor onze 10jarige vind ik er wat over voor de weinige tijd dat hij er momenteel is…

    ttfn
    Annelies

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *